Milutin Obradović : Naši slikari imaju šta da predstave svijetu

Svaki poziv da se izlaže u inostranstvu vuče veliku odgovornost, ali iziskuje i velika odricanja, kazao je likovni umjetnik Milutin Obradović, koji će predstavljati našu zemlju na svjetskoj izložbi 10. marta u italijanskom gradu Kremona, gostujući u emisiji” Start Art”, Radija Bijelo Polje.

Akademski slikari Milutin Obradović i Zoran Petrušić predstavljaće Crnu Goru na poziv Paula Kabezasa na planetarnoj izložbi koja će u palati Rocca sforyesca u italijanskom gradu Kremona biti otvorena 10. marta.

Tri dana ranije u organizaciji grada Novog Sada, Obradović će svoje radove izložiti u gradskom Kulturnom centru. Kako je Obradović kazao za RBP, predstavljanje u Italiji je za njega ogroman izazov.

“Kultura i sport su najbolji ambasadori jedne zemlje. Nadam se da ćemo Zoran i ja na pravi način predstaviti našu zemlju i da će svi oni koji dođu na izložbu shvatiti da ova mala zemlja i te kako ima šta da ponudi svijetu. Svaki poziv da se izlaže u inostranstvu vuče veliku odgovornost, ali iziskuje i velika odricanja ”, kazao je umjetnik.

http://www.radiobijelopolje.me/index.php/kontakt/28210-milutin-obradovic-nasi-slikari-imaju-sta-da-predstave-svijetu