U galeriji ljetnjikovca Buća otvorena je izložba slika Milutina Obradovića. Izlozba pod nazivom “Dodir za ljubav” je tematskog karaktera, vezana za motiv konja, njegove snage, emotivnosti u čemu je i utisnut osnovni autorov pečat. Sve slike su radjene u tehnici uljanih boja na platnu i izlozbu broji 22 eksponata galerijskog formata.
Izložbu je otvorila pjesnikinja i novinarka Dragana Mrkić.

„Obradovićeva platna u svojoj prirodi nose nešto esencijalno, strašno i eruptivno, jedan eksplovizan karakter“ , kazala je otvarajući izložbu Dragana Mrkić ističući da konji predstavljaju snagu, a konj je i znak dostojanstva i moći i izaziva divljenje. Jedan od znakova zadržalo do danas, to je – potkovica simbol velike sreće.To umjetniku svakako ,daje slobodu da napravi i svoju legendu kroz bogatstvo boja.

“Obradovićev konj simbolizuje jedno novo božanstvo situirano u osjećajnosti djeteta koje razgoračenih očiju, bezazleno i divno naivno posmatra ono što je od sviejta ostalo, a ostalo je taman toliko da se može početi iznova, drugačije, i ako ne pametnije, ono bar ljepše”, naglasila je Mrkić.
“Dodor ljubavi” je zaokružio dosadšnji autorov rad i to ne slučajno kako je kazao. “‘Dodir ljubavi’ je spona izmrđu ljudskog i božanskog pogleda na budućnost i na smisao životnih tajni, njihovih traženja i nalaženja u samoći ili u ogledalu koje nazivamo prolaznost ili vrijeme. Simboliku tog naslova zapravo čini čovjek sa svojom ‘stabilnošću’ u oluji koja je nazavana ‘život’, sa svojim čarima, izazovima i porazima”, objašnjava Obradović i ističe da je ljubav sama po sebi riječ koja varniči od različitih jačina boja. U tom slučaju moje slikarstvo nije ni moglo biti blijedo ako je s željelo predstaviti ljubav likovnošću, rekao je Obradović.

http://radiotivat.com/index.php/kultura/26133-obradoviceve-slike-u-buci.html