Posle velikog uspeha u Novom Sadu, izložba akademskog slikara Milutina Obradovića pod nazivom “Dodir za ljubav” predstaviće se i beogradskoj publici.

Svečano otvaranje izložbe odrzaće se 22. aprila u 19:30 u galeriji “Singidunum”. Izložbu će otvoriti književnik Miloje Popović Kavaja.

Milutin Obradović pripada grupi talentovanih slikara Crne Gore. Tema na njegovim slikama je portert konja koju on lirično i likovno majstorski prenosi u najčistija emotivna stanja gde dominira originalna igra bogatog kolorita i simbola.
Iako mlad, skrenuo je na sebe pažnju svetske javnosti, o čemu svedoči pisanje “Wall Street” magazina koji je 2015. nadahnuto i sa puno senzibiliteta pisao o ovom umetniku. Njegova umetnička dela su privukla pažnju i popularnog sajta “TheArtbo” koji je objavio tekst o njemu početkom ove godine. Veliki uspeh postogao je 2015. na festivalu “Budva grad teatar”. Izlozba slika bila je održana u finalnoj večeri festivala.

“Milutin Obradović je pre svega umetnik uzbudljivog likovnog izraza. Njegova platna u svojoj prirodi nose nešto strašno i eruptivno i oslikavaju jedan eksplozivan karakter okrenut iskonskoj energiji života. U susretu sa njegovim platnima primetićete da vas je napao kolorit i bićete nemoćni da primite toliku bojenu silu” – rekla je o slikama Milutina Obradovića magistar slikarstva Aleksandra Popović.
Milorad Stanoje Sirajski je rekao o slikarstvu Milutina Obradovića:
“To je kao da uđeš u svet sam sebi dovoljan i sam sebi stvaran. Svet koji ništi estetsku distancu između onog ko vidi i onog ko zna. Očigledno je Obradoviću da ovo imaš s rođenjem i slikarstvo donosis maestralno i eruptivno.”

http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=270&yyyy=2016&mm=04&dd=08&nav_id=1117560